Mö Mozzarellasta on moneksi
- idaginman6
- 15.4.
- 2 min käytetty lukemiseen
Mö Mozzarella – kasvipohjainen vaihtoehto perinteiselle juustolle
Kasvipohjainen ruokavalio kasvattaa jatkuvasti suosiotaan, ja myös maidoton juusto on tullut jäädäkseen suomalaisten ruokapöytiin. Suomalainen kaurameijeri Mö on tuonut markkinoille ainutlaatuisen Mö Mozzarella -raasteen, joka on valmistettu kotimaisesta kaurasta ilman eläinperäisiä ainesosia. Tämä kaurapohjainen raaste on kehitetty tarjoamaan samanlainen kokemus kuin perinteinen mozzarellaraaste – se sulaa erinomaisesti ja tuo ruokiin juustomaisen maun ja kermaisen rakenteen.
Mö Mozzarella sisältää kauran hyviä ainesosia, kuten kuitua ja proteiinia. Se soveltuu erinomaisesti monipuoliseen ruoanlaittoon ja leivontaan. Mö Mozzarella toimii täydellisesti pizzoissa, leivissä, padoissa ja gratiineissa. Tämä raaste on suunniteltu sulamaan erinomaisesti, aivan kuten perinteinen mozzarellaraaste, mikä tekee siitä lyömättömän vaihtoehdon moniin resepteihin.
Kaurapohjainen Mö Mozzarella sopii loistavasti myös vegaanista ruokavaliota noudattaville sekä maitoallergikoille. Se on maidoton vaihtoehto, joka ei kuitenkaan tingi mausta tai käyttöominaisuuksista. Raaste on helppokäyttöinen ja monipuolinen ainesosa, joka tuo ruoanlaittoon uusia ulottuvuuksia.

Resepti: Herkullinen kasvislasagne Mö Mozzarellalla
Tässä on täydellinen resepti vegaanisen juustolasagnen valmistamiseen Mö Mozzarellalla.
Tarvitset:
1 pkt lasagnelevyjä
2 kesäkurpitsaa
1 munakoiso
2 paprikaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl oreganoa
5 dl kasvipohjaista ruokakermaa
200 g Mö Mozzarella -raastetta
ripaus suolaa ja pippuria
Valmistus: Pilko kasvikset ja kuullota ne pannulla. Lisää tomaattimurska, -pyree ja mausteet. Anna hautua 15 minuuttia. Voitele uunivuoka ja lado pohjalle kerros kastiketta, lasagnelevyjä, kasviskastiketta ja Mö Mozzarellaa. Toista kunnes ainekset loppuvat. Päällimmäiseksi runsaasti vuustoraastetta. Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja vuustoraaste sulaa täydellisesti. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Muita innovatiivisia tapoja käyttää Mö Mozzarellaa jokapäiväisessä ruoanlaitossa
Mö Mozzarella on arjen pelastaja, joka taipuu moneen käyttöön. Sitä voi käyttää perinteisen mozzarellaraasteen tapaan kaikissa tutuissa resepteissä. Tässä muutamia nopeita ja helppoja tapoja hyödyntää tätä monikäyttöistä tuotetta:
Pizzat ovat klassinen tapa käyttää Mö Mozzarellaa. Levitä raastetta reilusti pizzapohjan päälle muiden täytteiden kanssa, ja nauti täydellisesti sulavasta, juustomaisesta kokemuksesta. Se toimii erityisen hyvin, kun se yhdistetään runsaiden kasvistäytteiden kanssa – kokeile esimerkiksi sieniä, punasipulia ja rucolaa.
Kokeile Mö Mozzarellaa myös täytetyissä kasviksissa. Kaiva paprikoista, kesäkurpitsoista tai portobellosieniistä sisus pois, täytä ne esimerkiksi kvinoalla, pavuilla ja Mö Mozzarellalla. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Lopputulos on herkullinen, täyttävä ja nopea ateria.
Valmistaessasi voileipiä, ripottele Mö Mozzarellaa leivän päälle ja paahda hetki uunissa – saat hetkessä juustoisen, herkullisen välipalan!.