top of page

Punajuuririsotto Mö Chavrella

  • idaginman6
  • 16.4.
  • 3 min käytetty lukemiseen

Mikä on Mö Chavre ja miten se eroaa perinteisestä chevre-vuohenjuustosta?


Mö Chavre on kotimaisen kaurameijerin innovatiivinen, täysin kasvipohjainen vaihtoehto perinteiselle chevre-vuohenjuustolle. Tämä suomalainen kaurapohjainen vuusto on valmistettu ensiluokkaisista raaka-aineista ilman eläinperäisiä ainesosia. Mö Chavre valmistetaan laadukkaasta kotimaisesta kaurasta, mikä tekee siitä täydellisen vaihtoehdon maitopohjaisille tuotteille.


Perinteiseen chevre-vuohenjuustoon verrattuna Mö Chavre tarjoaa samankaltaisen suussa sulavan pehmeyden ja miellyttävän maun, mutta on täysin kasvipohjainen. Maultaan Mö Chavre on miellyttävän mietohapan, aivan kuten perinteinen chevre.


Kasvipohjaisena vaihtoehtona Mö Chavre sopii vegaanista ruokavaliota noudattaville sekä niille, jotka haluavat vähentää eläinperäisten tuotteiden käyttöä ruokavaliossaan. Se sisältää kauran hyviä ainesosia, kuten kuitua ja proteiinia. Mö Chavre on myös erinomainen valinta maidottomaan ruokavalioon, ja se tarjoaa maukasta vaihtelua ruoanlaittoon ilman eläinperäisiä ainesosia.



Punajuuririsotto Mö Chavrella – täydellinen arkiruoka tai juhla-ateria


Punajuuririsotto on monipuolinen ruokalaji, joka sopii niin arkiseksi ateriaksi kuin juhlavampaan pöytään. Tämän värikään ja maukkaan ruoan valmistaminen on helppoa, mutta lopputulos on aina vaikuttava. Punajuuret tuovat risottoon kauniin värin ja makeahkon maun, ja Mö Chavre toimii tässä risotossa täyteläisyyden ja maukkauden luojana. Se sulautuu kuumaan risottoon luoden silkkisen ja täyteläisen koostumuksen, samalla säilyttäen ainutlaatuisen makunsa. Tässä resepti täydelliseen punajuuririsottoon:


PUNAJUURIRISOTTO


öljyä

1 salottisipuli

2 dl risottoriisiä

1,5 litraa kasvislientä

2–3 kypsää punajuurta

suolaa

mustapippuria

timjamia

1 pkt Mö Chavrea


Pilko sipuli ja kuullota sitä pannulla riisin kanssa tilkassa öljyä noin 5 minuuttia. Kuumenna sillä välin kasvisliemi kattilassa.


Lisää kuullotettuun riisiin kasvislientä muutama kauhallinen niin, että riisit ovat kasvisliemen peitossa. Sekoittele hiljalleen ja anna nesteen imeytyä riisiin, lisää sitten lisää nestettä ja jatka sekoittelua. Toista, kunnes riisi on lähes kypsää ja lähes kaikki kasvisliemi on käytetty, lisää sitten kuutioidut kypsät punajuuret. Jatka sekoittamista ja nesteen imeyttämistä, kunnes risottoriisi on valmista (=kypsää, mutta riisissä ihan aavistus purutuntumaa).


Murustele risoton sekaan Mö Chavre – voit jättää osan Chavresta sivuun koristeeksi. Sekoita Chavre risottoon ja tarkista myös suola. Mausta mustapippurilla. Viimeistele annos Chavre-murulla ja tuoreella timjamilla.



Vinkit täydellisen punajuuririsoton valmistukseen


Risoton valmistuksessa tekniikka on kaikki kaikessa. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on nesteen lisääminen vähitellen. Tämä tekniikka antaa riisille aikaa vapauttaa tärkkelystä, mikä tekee risotosta kermaisen ilman varsinaista kermaa. Pidä liemi kuumana koko valmistuksen ajan - kylmä liemi keskeyttää kypsymisprosessin ja voi tehdä risotosta rakeisen.


Yleisimmät virheet risoton valmistuksessa ovat liiallinen sekoittaminen ja liian nopea kypsennys. Risottoa tulisi sekoittaa säännöllisesti mutta hellävaraisesti, jotta riisi ei hajoa. Anna risoton kypsyä omassa tahdissaan - hyvää risottoa ei voi kiirehtiä. Punajuurten esivalmistelu kannattaa tehdä etukäteen. Voit keittää tai paahtaa punajuuret valmiiksi jopa päivää ennen risoton valmistamista.


Punajuuririsotto kannattaa tarjoilla välittömästi valmistumisen jälkeen, sillä se jäähtyessään jäykistyy. Jos haluat varioida perusreseptiä, kokeile lisätä risottoon eri yrttejä kuten rosmariinia tai salviaa timjamin lisäksi. Mö Chavre toimii risotossa erinomaisesti, mutta halutessasi voit myös lisätä pinnalle paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä tuomaan tekstuuria.



Muita herkullisia reseptejä Mö Chavrella


Mö Chavre on monipuolinen raaka-aine, joka sopii loistavasti erilaisiin ruokalajeihin. Kokeile Chavre-vuustoa esimerkiksi raikkaissa kesäsalaateissa: lisää sitä salaatin päälle ja lisää marinoituja punasipuleita, paahdettuja pähkinöitä ja balsamicoa. Mö Chavre toimii myös erinomaisesti leivonnaisissa, kuten suolaisissa piirakoissa ja quicheissä, tuoden niihin täyteläisyyttä ja pehmeää makua.


Pastaan yhdistettynä Mö Chavre luo herkullisen, kermaisen kastikkeen ilman kermaa. Kokeile sulattaa sitä juuri keitetyn pastan joukkoon ja mausta yrteillä. Täytetyt kasvikset, kuten paprikat tai kesäkurpitsat, saavat uuden ulottuvuuden, kun täytteeseen lisätään Mö Chavrea. Se sulaa kauniisti ja sitoo täytteen ainesosat yhteen.


Mö Chavrea voi käyttää monin eri tavoin: murustele sitä kylmänä salaattien tai gratiinien päälle, levitä leivän päälle, sulata lämpimiin ruokiin tai jopa paistaa kevyesti pannulla. Säilytä Mö Chavrea jääkaapissa alkuperäispakkauksessaan ja käytä se ennen parasta ennen -päiväyksen umpeutumista. Chavren maku on parhaimmillaan, kun annat sen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

bottom of page