top of page

Vegaaninen juustokakku – helppo resepti aloittelijoille



Tarvittavat ainekset ja välineet

Vegaanisen juustokakun valmistaminen on yllättävän helppoa! Tässä reseptissä hyödynnämme kauraa ja muita kasvipohjaisia raaka-aineita, jotka takaavat herkullisen maun ja pehmeän koostumuksen.


Tarvitset seuraavat ainekset:

  • 200 g vegaanisia digestive- tai kaurakeksejä

  • 100 g kasvimargariinia

  • 400 g Mö Dreamy tuorevuustoa

  • 200 g kaurapohjaista gurttia

  • 1 dl sokeria

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 2 rkl sitruunamehua

  • 2 tl agar-agar-jauhetta


Välineistä tarvitset:

  • irtopohja kakkuvuoan (halkaisija noin 20 cm)

  • tehosekoittimen tai monitoimikoneen

  • kattilan ja vispilän

  • leivinpaperia


Pohjan valmistus

Aloita murskaamalla vegaaniset keksit hienoksi muruksi. Voit käyttää tähän tehosekoitinta tai laittaa keksit muovipussiin ja murskata ne kaulimella. Sulata kasvimargariini ja sekoita se keksimurujen joukkoon tasaiseksi massaksi.


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksimassa tiiviisti vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.


Täytteen valmistus

Vegaanisen juustokakun täyte valmistetaan sekoittamalla Mö Dreamy vegaaninen tuorejuusto, kaurapohjainen gurtti, sokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu keskenään. Käytä tehosekoitinta tai monitoimikonetta, jotta saat täytteestä sileän ja tasaisen.


Kuumenna kattilassa pieni määrä vettä ja lisää agar-agar-jauhe. Kiehauta seos ja anna sen kiehua noin minuutin ajan, jotta agar-agar liukenee kunnolla. Sekoita agar-agar-seos täytteen joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli.


Koristelu ja tarjoilu

Kun juustokakku on hyytynyt, voit irrottaa sen varovasti vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle. Koristele kakku haluamallasi tavalla. Voit käyttää esimerkiksi tuoreita marjoja, hedelmäviipaleita tai raastettua sitruunankuorta.


Vegaaninen juustokakku on valmis nautittavaksi! Tämä herkullinen ja helppo resepti sopii mainiosti niin arkeen kuin juhlaan. Kakku säilyy jääkaapissa muutaman päivän, joten voit valmistaa sen etukäteen ja nauttia myöhemmin. Nauti ja ihastu!



Comentários


bottom of page